[ad_1]
جوان آنلاین: یک کارشناس انرژی معتقد است: استفاده از تمام ظرفیتها از جمله سهامداری در پالایشگاههای فراسرزمینی و فروش نفت به پالایشگاههای کوچک در شرق آسیا به ما در فروش نفتمان کمک کرد. درخشانترین عملکرد صنعت نفت و گاز در دولت سیزدهم در بخش فروش نفت خام بوده است. این وضعیت مهم در تحول تجارت نفتی علاوه بر رشد اقتصادی بالایی که در سال ۲۰۲۳ کسب کردیم، درآمدهای ارزی بیشتری نیز برای کشور به ارمغان آورد که نقش ایران را در بازار بینالملل انرژی متحول خواهد کرد.
رشد اقتصادی ۴/۵ درصدی کشورمان که صندوق بینالمللی پول اخیراً در گزارشی به آن اشاره کرد، در شرایطی به دست آمده است که کشورهای دیگر در سال گذشته میلادی رشد اقتصادی بالایی را تجربه نکردهاند. از سوی دیگر، کشور ما نیز تحت تحریم قرار داشت و فروش نفت و گاز کشورمان با مشکلات جدی روبهرو بود.
با وجود تحریمها، توانستهایم در سایه سیاستگذاریهای صحیح به بازارسازی برای فروش نفت کشور بپردازیم و رشد اقتصادی خوبی را رقم بزنیم. کارشناسان اعتقاد دارند عرضه نفت به مینیپالایشگاهها در شرق آسیا و سهامداری در پالایشگاههای فراسرزمینی در دستیابی به این نتایج مؤثر بود. از سوی دیگر، اتکا به خود و استفاده حداکثری از توان دانشبنیانی کشور نیز به کمکمان آمد تا رشد اقتصادی خوبی را رقم بزنیم. رشد اقتصادی کشورمان برای سال گذشته میلادی در حالی به دست آمده است که اقتصادهای منطقه خاورمیانه به طور متوسط رشد ۲درصدی داشتهاند و عربستان رشد منفی ۱/۱ درصدی را تجربه کرده است. در سال ۲۰۲۳ امریکا ۵/۲ درصد، آلمان منفی ۳/۰، فرانسه ۸/۰، انگلیس ۵/۰، چین ۲/۵، هند ۷/۶، روسیه ۳، برزیل ۱/۳، ترکیه ۴ و پاکستان منفی ۲/۰ درصد رشد را ثبت کردهاند.
مصطفی سعیدی، کارشناس انرژی در گفتگو با «جوان» در خصوص رشد اقتصادی ۴/۵ درصدی کشور که صندوق بینالمللی پول در گزارش اقتصادیاش به آن اشاره کرده است، تصریح کرد: قطعاً فروش نفت و گاز کشور در شرایط تحریمی یک مزیت محسوب میشود. به ویژه راههایی که برای فروش نفت به کشورهای مختلف از جمله چین باز کردهایم، قابل توجه است.
وی ادامه داد: در سال ۱۳۹۶ که تحریمها علیه کشورمان به تازگی اعمال شده بود، برای فروش نفت و گاز با مشکلات جدی روبهرو بودیم. حالا فروش این منابع به کشورهای دیگر از جمله چین روال خاصی پیدا کرده است. در حال حاضر، ثباتی در زمینه فروش این منابع ایجاد شده است و شرکتهای مختلف در کشورمان راههایی برای دورزدن تحریمها و خنثیسازی آنها فراگرفتهاند.
این کارشناس انرژی توضیح داد: به هر حال، کشور در مسیری قرار گرفته است که میتواند به طرق مختلف به فروش نفت و گازش مبادرت کند. در این راستا، تلاش کردهایم از تمامی ظرفیتها بهره ببریم.
سعیدی گفت: به طور مثال، پالایشگاههای بزرگ چین در صورتی که نفت ایران را بخرند، بر اثر تحریمها با مشکل مواجه میشوند، اما ریفاینریها یا پالایشگاههای کوچک با مشکلات کمتری روبهرو هستند و میتوانند به خرید نفت از کشورمان مبادرت کنند. ما هم تلاش کردیم به فروش نفت به این واحدهای کوچک اقدام کنیم.
وی ادامه داد: یک منطق اقتصادی در کل دنیا وجود دارد و آن این است که شرکتها و واحدهای مختلف وقتی موضوعی برایشان صرفه داشته باشد، آن را انجام میدهند. در همین ارتباط میتوان گفت که پالایش نفت ایران برای پالایشگاههای کوچک صرفه اقتصادی داشته است. از یک طرف، آنها نسبت به پالایشگاههای بزرگ به لحاظ تحریمها با مشکلات کمتری روبهرو هستند و از طرف دیگر، نفت ایران را با قیمت تخفیفی دریافت میکنند و برایشان صرفه دارد.
سعیدی گفت: استفاده از تمام ظرفیتها از جمله سهامداری در پالایشگاههای فراسرزمینی و فروش نفت به پالایشگاههای کوچک در شرق آسیا به ما در فروش نفتمان کمک کرد.
وی ادامه داد: درخشانترین عملکرد صنعت نفت و گاز در دولت سیزدهم در بخش فروش نفت خام بوده است. این وضعیت مهم در تحول تجارت نفتی علاوه بر رشد اقتصادی بالایی که در سال ۲۰۲۳ کسب کردیم، درآمدهای ارزی بیشتری نیز برای کشور به ارمغان آورد که نقش ایران را در بازار بینالملل انرژی متحول خواهد کرد. این کارشناس انرژی توضیح داد: نیاز است وزارت نفت در حوزههای دیگر مانند بهینهسازی مصرف انرژی نیز با سیاستگذاریهای فعال نتایج خوبی را رقم بزند.
[ad_2]
Source link