طراحی بسته ویژه برای حمایت از غزال‌های دانش‌بنیان 

[ad_1]

رئیس صندوق نوآوری و شکوفای از تدوین بسته حمایتی ویژه غزال‌های دانش‌بنیان خبر داد. این بسته ویژه شامل تسهیلات، مشارکت در تولید و توسعه فناوری و ضمانت انتشار اوراق صکوک است.

به گزارش ایسنا، محمدصادق خیاطیان با اعلام این خبر گفت: سال ۱۳۹۲ و زمانی که صندوق نوآوری و شکوفایی با سرمایه سه همتی شکل گرفت، ۵۰ شرکت‌ دانش‌بنیان مشغول فعالیت بودند؛ اما اکنون با گذشت بیش از یک دهه از فعالیت صندوق، تعداد دانش‌بنیان‌ها از مرز ۱۰ هزار شرکت عبور کرده و سرمایه صندوق به ۱۰ همت افزایش پیدا کرده است. صندوق، منابع محدودی در اختیار دارد که شاید تناسب کافی با تعداد و نیازهای ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان کشور نداشته باشد؛ اما همواره تلاش کرده‌ایم با استفاده از ظرفیت شبکه بانکی، بازار سرمایه و اهرمی کردن منابع، حداکثر استفاده را از منابع خود داشته باشیم و معتقدم که عملکرد خوبی در حمایت از دانش‌بنیان‌ها داشته‌ایم. 

خیاطیان، رویکرد کلان کشور به حوزه دانش‌بنیان را رویکرد بسیار مثبتی عنوان کرد و افزود: با همراهی خوب دولت، مجلس و سایر نهادها، اکنون منابع پایداری در اختیار صندوق نوآوری و شکوفایی قرار گرفته است و در نتیجه می‌توانیم هدفمندتر حرکت کرده و دامنه حمایت از دانش‌بنیان‌های کشور را توسعه دهیم. از نهادهایی مانند صندوق نوآوری و شکوفایی انتظار می‌رود که اولویت‌های ویژه‌ای (متناسب با نیازهای کشور) تعیین و متناسب با این اولویت‌ها حرکت کند.

وی تصریح کرد: برای هدفمندتر کردن فعالیت‌ها در صندوق نوآوری و شکوفایی، ۶ اولویت کاری را مدنظر قرار داده‌ایم که شامل سه مساله انرژی، آب و محیط زیست، امنیت غذایی و سه فناوری شامل بایوتکنولوژی، هوش مصنوعی، میکروالکترونیک هستند و غزال‌های دانش‌بنیان می‌توانند نقش‌آفرینی ویژه‌ای در این زمینه داشته باشند.

خیاطیان با اشاره به ابتکار اعطای نشان «غزال دانش‌بنیان»، گفت: برای حمایت از غزال‌های دانش‌بنیان، بسته ویژه‌ای را در صندوق نوآوری و شکوفایی تدارک دیده‌ایم. این بسته ویژه شامل تسهیلات، مشارکت در تولید و توسعه فناوری و ضمانت انتشار اوراق صکوک است؛ البته محتوای این بسته با توجه به فعالیت و نیازهای این ۱۲ غزال، متفاوت خواهند بود. 

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی خاطرنشان کرد: به صورت منظم، جلساتی را با مسؤولان ۱۲ غزال دانش‌بنیان برگزار و نیازمندی‌های آنها را بررسی ‌می‌کنیم تا منابع را به صورت هدفمند در اختیار این غزال‌ها قرار دهیم. در مقابل از غزال‌های دانش‌بنیان انتظار داریم با حمایت‌های ویژه‌ای که از آنها صورت می‌گیرد، در حوزه ایجاد فرصت‌های شغلی، توسعه صادرات، انرژی و سایر اولویت‌های کشور، نقش‌آفرینی مؤثر و جدی داشته باشند. 

به نقل از صندوق نوآوری، براساس تعریف ارائه‌شده، غزال‌های دانش‌بنیان، شرکت‌های دانش‌بنیانی هستند که فروش کل آنها حداقل ۲۰۰ میلیارد تومان است و البته حداقل ۲۵ درصد فروش آنها مربوط به تولیدات و خدمات دانش‌بنیان است و حداقل ۲۰۰ نفر نیروی انسانی و یک میلیون دلار صادرات دارند.

انتهای پیام

[ad_2]

Source link

هفت‌خان اپل برای راه‌اندازی هوش مصنوعی در چین!

[ad_1]

اپل برای عرضه مدل‌های هوش مصنوعی خود در آیفون‌ها و سایر محصولات خود در چین با یک نبرد سخت مواجه است و یکی از مقامات ارشد پکن هشدار داده است که شرکت‌های خارجی برای کسب تاییدیه با یک «فرآیند دشوار و طولانی» مواجه خواهند شد، مگر اینکه با گروه‌های محلی همکاری کنند.

به گزارش ایسنا، تیم کوک(Tim Cook)، رئیس اپل، روز دوشنبه برای سومین بار در یک سال وارد چین شد. این شرکت در تلاش است تا فرآیند پیچیده نظارتی این کشور را پشت سر بگذارد و هوش اپل(Apple Intelligence) را به دستگاه‌های فروخته شده در چین برساند.

به نقل از فایننشال تایمز، در ماه‌های اخیر، این گروه آمریکایی، مذاکراتی را با شرکت‌های فناوری چینی برای کمک به تقویت هوش اپل در این کشور انجام داده است. اپل ماه گذشته شروع به عرضه مجموعه‌ای از قابلیت‌های هوش مصنوعی در ایالات متحده بر روی آیفون و سایر دستگاه‌های خود کرد.

به گفته دو منبع آگاه به این موضوع، اپل همچنین در نظر دارد مدل‌های زبانی بزرگ خود را در چین به اجرا بگذارد.

با این وجود یک تنظیم کننده ارشد فناوری چینی به فایننشال تایمز گفت که گروه‌های خارجی مانند اپل برای اجرای مدل‌های خود با یک پروسه طولانی و پیچیده تاییدیه مواجه خواهند شد و شراکت با مردم محلی را بهترین گزینه برای آنها دانست.

این مقام عالی رتبه در اداره فضای سایبری چین گفت که استفاده از مدل‌های زبانی بزرگ از پیش بررسی شده‌ی گروه‌های چینی به سازندگان دستگاه‌های خارجی یک فرآیند تاییدیه نسبتا ساده ارائه خواهد کرد.

این مقام چینی در حاشیه کنفرانس جهانی اینترنت که هفته گذشته در ووژن(Wuzhen)، غرب شانگهای برگزار شد، صحبت کرد. همه شرکت‌هایی که به دنبال ارائه خدمات هوش مصنوعی مولد به عموم هستند، باید یک فرآیند تأییدیه را طی کنند که معمولا شامل آزمایش رسمی مدل‌های زبانی بزرگ آنها می‌شود. اپل از اظهار نظر در این مورد خودداری کرد.

اپل در سال جاری برای اختراع مجدد خود در زمینه هوش مصنوعی تلاش کرده است و معتقد است که مصرف‌کنندگان، دستگاه‌های خود را برای دسترسی به قابلیت‌های جدیدی که در مدل‌های قدیمی‌تر آیفون کار نمی‌کنند، ارتقا خواهند داد.

هفت‌خان اپل برای راه‌اندازی هوش مصنوعی در چین!

فروش اپل در چین در بحبوحه تشکیل یک کمپین از بالا به پایین برای کاهش استفاده از آیفون در میان کارمندان دولت چین کاهش یافته است.

بازگشت قهرمان ملی یعنی هوآوی، که پیشتر هوش مصنوعی مولد خود را در جدیدترین دستگاه‌های خود ادغام کرده است، تهدید دیگری برای اپل است.

در ایالات متحده، مدل‌های اپل با استفاده از ترکیبی از پردازش روی دستگاه و سرورهای ابری اپل، ویژگی‌هایی مانند سیری، ابزارهای نوشتن، ویرایش عکس، و تولید ایموجی‌های شخصی‌سازی شده را فراهم می‌کنند. این شرکت از مدل‌های بسیار بزرگ‌تر اُپن‌ای‌آی استفاده کرده است.

اگر اپل نتواند از مدل‌های خود در چین استفاده کند، آن را به مدل‌های زبانی بزرگ شرکای چینی واگذار می‌کند تا تمام ویژگی‌های هوش مصنوعی تولیدی در تلفن‌های فروخته شده در چین را تامین کنند.

به گفته سه نفر از منابع آگاه، مذاکرات مرتبط با هوش مصنوعی اپل شامل گفتگو با غول جستجوی بایدو(Baidu) بوده است. یکی از افراد اضافه کرد که اپل همچنین با گروه فناوری ByteDance و Moonshot که استارت آپی است که چت‌بات هوش مصنوعی کیمی(Kimi) را ایجاد کرده، صحبت کرده است.

چین مهمترین بازار اپل در خارج از ایالات متحده است و در سال منتهی به سپتامبر، ۱۷ درصد از درآمد را به خود اختصاص داده است. اما فروش در این کشور نسبت به سال قبل هشت درصد کاهش داشته است.

هنگامی که کوک ماه گذشته از پکن بازدید کرد، به رسانه‌های محلی گفت که این شرکت به سختی روی اولین شرکت هوش اپل در چین کار می‌کند.

او گفت: فرآیند نظارتی بسیار خاصی پشت این موضوع وجود دارد و ما باید این فرآیند را تکمیل کنیم. ما همچنین امیدواریم که آن را در اسرع وقت برای مصرف کنندگان چینی فراهم کنیم.

اپل احتمالا یک رویکرد «انعطاف پذیر» را در پیش خواهد گرفت و شراکت با بایدو و همچنین سایر شرکت‌های کوچک‌تر در چین را دنبال می‌کند. این کار، آنها را در «موقعیت بهتری برای دریافت تاییدیه» قرار می‌دهد.

انتهای پیام

[ad_2]

Source link

معرفی اثری درباره زندگی و خدمات علمی و مدیریتی استاد سعید سهراب‌پور

[ad_1]

قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان در مراسم معرفی اثری درباره زندگی و خدمات علمی و مدیریتی استاد سعید سهراب‌پور، گفت: دقت، جدیت و دل‌رحمی دکتر سهراب‌پور در کنار هم ویژگی‌هایی منحصربه‌فرد هستند و لحظاتی که در کنار استاد سهراب‌پور هستیم، جزء عمر ما محسوب نمی‌شود.

به گزارش ایسنا، مراسم معرفی کتاب «مدیر شریف»، اثری درباره زندگی و خدمات علمی و مدیریتی استاد سعید سهراب‌پور، با حضور قائم‌مقام، معاونان و مدیران بنیاد ملی نخبگان به منظور گرامیداشت نقش این استاد برجسته در اعتلای علم و فناوری کشور برگزار شد.

در بخشی از این مراسم، سعید خدایگان، قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان، اظهار کرد: این مراسم نه تکریم است و نه معارفه، بلکه محفلی برای بهره‌گیری از محضر استاد است؛ استادی که الگوی بارز در اخلاق، علم و مدیریت است.

وی ادامه داد: ایشان از دبیرستان تا دانشگاه، همواره پرتلاش و ممتاز بوده‌اند و حتی در فعالیت‌های غیر علمی همچون ورزش نیز، ماجراجو و بسیار پرانرژی و موفق عمل کرده‌اند و علاوه بر کسب مدال‌های مختلف همواره بر تیم سازی اهتمام ویژه‌ای داشتند.

به نقل از بنیاد ملی نخبگان، وی ادامه داد: دقت، جدیت و دل‌رحمی ایشان در کنار هم، ویژگی‌هایی منحصربه‌فرد هستند. لحظاتی که در کنار دکتر سهراب‌پور هستیم، جزء عمر ما محسوب نمی‌شود.

خدایگان افزود: در سه سال همکاری با ایشان در دبیرخانه جذب نخبگان، شاهد جدیت، دقت‌نظر و در کنار آن مهربانی مثال‌زدنی ایشان بودم. این ویژگی‌ها باعث شده است که استاد سهراب‌پور الگویی بی‌بدیل برای نسل جوان باشد. امیدوارم سایه ایشان همواره بر سر جامعه علمی و فرهنگی کشور مستدام باشد.

انتهای پیام

[ad_2]

Source link

افت کیفیت اینترنت به دلیل استفاده از فیلترشکن‌هاست – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

[ad_1]

به گزارش خبرنگار مهر، ستار هاشمی امروز در حاشیه نشست با اعضای اتاق بازرگانی ایران در جمع خبرنگاران گفت: بخشی از افت کیفیت اینترنت به دلیل استفاده از فیلترشکن‌هاست. در این زمینه با انجام کار تحلیلی و میدانی و احصای موارد از سوی شرکت ارتباطات زیرساخت، آسیب شناسی نهایی به مراجع مختلف ارسال شده است.

هاشمی افزود: به‌طور موازی گلوگاه‌هایی نیز در شبکه وجود دارد که در حال رفع آنها هستیم؛ بخشی از این گلوگاه‌ها به زیرساخت‌های ارتباطی استان‌ها برمی‌گردد.

وی با اشاره به اینکه در سفر استانی به خراسان رضوی قول داده ایم که زیرساخت انتقال در هشت ماه آینده ۱۰۰ درصد افزایش یابد، گفت: در استان‌های دیگر نیز توسعه زیرساخت‌ها را انجام خواهیم داد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به توسعه ارتباطات بین‌المللی در حوزه تجارت اشاره کرد و ادامه‌داد: ارتقا نیاز به تأمین تجهیزات و نصب و راه‌اندازی دارد که این امر به صورت طبیعی زمان می‌برد، اما در دستور کار است.

وی با اشاره به توسعه صادرات و تسهیل روابط، بیان‌داشت: از زمانی که مسئولیت وزارت ارتباطات را بر عهده گرفته‌ام ۲ سفر به یکی از کشورهای همسایه و آمریکای لاتین داشتیم، بسترهای خیلی خوبی در این کشورها برای استفاده از خدمات و محصولاتی که در کشور ما توسعه پیدا می‌کند، وجود دارد.

هاشمی ابراز داشت: در دولت، حضور بخش خصوصی در کشورهای مختلف را دنبال می‌کنیم، همچنین نگاه ویژه‌ای به دیپلماسی فناوری داریم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات عنوان‌کرد: یکی از ظرفیت‌هایی که ما در این خصوص داریم، کمک به شکل‌گیری زیست بوم فناوری در داخل کشور و در عرصه بین‌الملل است که در این زمینه معاونت فناوری وزارت ارتباطات به صورت مشخص مأموریت دارد تا شاهد گشایش در این امر باشیم.

وی با اشاره به تکالیف برنامه هفتم توسعه در حوزه ارتباطات، گفت: تحقق برنامه هفتم بدون مشارکت بخش خصوصی امکان‌پذیر نیست. در جلسه‌ای که با حضور نمایندگان و اعضای اتاق بازرگانی داشتیم، دغدغه‌ها و راهکارها را شنیدیم که برای وزارتخانه راهگشا خواهد بود.

هاشمی تاکید کرد: در این جلسه موضوع اقتصاد دیجیتال و رشد آن مورد تاکید قرار گرفت، راهکارهای متعددی برای رشد اقتصاد دیجیتال وجود دارد که یکی از این موضوعات، ورود به بازار رسمی و ورود به بورس است.

وی ابراز امیدواری کرد: در جلسات کارشناسی و تخصصی موضوع تسریع شود تا در آینده نزدیک شاهد حضور کسب و کارها و شرکت‌های دانش بنیان با سرعت بیشتری در فضای بورسی و جذب سرمایه باشیم.

این عضو کابینه دولت چهاردهم، به ورود فناوری به صنایع مختلف اشاره کرد و گفت: ما نیازهای عدیده‌ای را در صنایع مختلف احساس کردیم و پیشنهادهای مشخصی را با همکاری اتاق بازرگانی و بخش خصوصی برای صنایع مختلف تنظیم خواهیم کرد و در هیأت دولت نیز ما از این موضوع دفاع می‌کنیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار کرد: در خصوص ورود فناوری به صنایع مسائل را پیگیری می‌کنیم، وزرا همراهی خیلی خوبی با موضوعات هوشمندسازی و استفاده از هوش مصنوعی و بهره‌وری دارند.

[ad_2]

Source link

ابهامات موجود در سامانه هوشمند وثایق باید برطرف شود

[ad_1]

یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: در ابتدای امر، ما نیازمند یک فرهنگ‌سازی مناسب در زمینه استفاده از سامانه توثیق هستیم، همچنین باید ابهامات موجود در این زمینه برطرف شود.

به گزارش ایسنا، کوروش پرویزیان، رئیس پژوهشکده پولی و بانکی در نشست تحلیلی یازدهمین همایش سالانه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت با محور زیست بوم بانکداری هوشمند؛ حکمرانی دیجیتال و نظارت فناورانه، در رابطه با موضوع سامانه‌های توثیق الکترونیکی دارایی‌ها گفت: بهبود و ارتقای رابطه مردم و بانک‌ها از منظر کارکنان و دستگاه‌های نظارتی بسیار مهم است. بانک‌ها در این راستا مستلزم استفاده از تکنولوژی‌های نو هستند که می‌تواند مسیر حرکت بانک‌ها را روشن کند اما امروز مسئله مهم، موضوع شمولیت مالی در کنار سواد مالی و حمایت از مشتریان است.

وی گفت: در رابطه با موضوع وثایق معتبر، بانک‌ها ریسک‌های مختلفی را تجربه می‌کنند و در برخی موارد نیز، مردم مشکلاتی را در رابطه با وثایق متحمل می‌شوند. با این حال، بهره گیری از امکانات نوین، اطلاعات و استفاده از ابزارهای جدید می‌تواند مشکلات میان مشتریان و بانک‌ها را برطرف کند و ابزارهای نوین می‌تواند به مشتریان کمک‌کند تا زمان کمتری را در این رابطه صرف کنند.

رئیس پژوهشکده پولی و بانکی خاطرنشان کرد: در سال‌های اخیر بانک‌ها کمک کردند که سامانه ستاره که با کمک بانک پارسیان تهیه شد را راه اندازی کنند. در برخی موارد، هزینه‌های زیادی برای دریافت خدمات از بانک‌ها صرف می‌شود و بر این اساس بانک‌ها تلاش کردند ابزارهای جدید را برای امر وثیقه گیری، (درست مانند مسئله ابزارهای رتبه بندی) دنبال کنند و در این زمینه‌ این امکان وجود دارد که بتوان وثایق را در شرایط بهتر و با فرایند استاندارد، فراهم کرد. بنابراین اگر طیف وثایق به صورت الکترونیکی ایجاد شود، می‌توان با استفاده از این امکان اعطاء خدمات به جامعه را تهسیل کرد.

در ادامه این نشست، آیت‌اله ابراهیمی – مدیر عامل بانک سپه گفت: یکی از موضوعات در زمینه فناوری پرداخت مربوط به پروژه استفاده از کارتخوان‌ها در نانوایی‌ها است که طراحی سامانه آن حدود ۱۰۰ روز زمان برد و یک سیستم هوشمند امروز چرخه شبکه تامین نان در کشور را مدیریت می‌کند و در این زمینه شفافیت کامل وجود دارد چراکه یکی از اهداف این سیستم، توزیع عادلانه یارانه و آرد به جامعه بود.
 
وی گفت: امروز یک بخشی از این کار از طریق هوش مصنوعی مدیریت می‌شود و مطابق گزارش وزارت اقتصاد در صورت عدم مدیریت این چرخه باید مصرف سالانه آرد به بیش از ۱۰ هزار میلیون تن می‌رسید که در سال گذشته با سامانه مذکور مصرف به ۸ هزار میلیون تن رسید و جا دارد به کمتر از این میزان تا هفت هزار میلیون تن نیز برسد.
 
در بخش دیگری از این نشست، محمد جلال کارشناس حوزه پولی و بانکی گفت: هدف مشخصی که از ایجاد سامانه توثیق هوشمند دارایی مد نظر بود این بود که دارایی خرد مردم در این زیرساخت می‌تواند در راستای گردش سرمایه در چرخه اقتصادی حرکت کند. امروز فرایندی که برای حل مسئله اعتماد وجود دارد، مسئله وثیقه است و مشکل دیگر این است که دارایی‌های خُرد امکان تجمیع ندارند و نمی‌توانند به صورت وثیقه بزرگ و تجمیعی پذیرفته شوند.
 
وی گفت:‌ همچنین، موضوع بعدی بحث آزادسازی پیوسته مازاد دارایی در وثایق است که اگر این امر محقق شود می‌توان به چرخه گردش نقدینگی غیر تورمی کمک کند. در قانون تامین مالی تولید و زیرساخت در بخش سامانه جامع وثایق، نهادهای وثیقه‌پذیر و سامانه جامع به صورت یکپارچه در اختیار جامعه و نهادها قرار می‌گیرد که به انواع دارایی‌های قابل توثیق نیز اشاره شده است.

این کارشناس حوزه پولی و بانکی افزود: برای مثال در ماده ۹ این قانون مشخص شده که طراحی سامانه توسط وزارت اقتصاد پیگیری شود و برخی از بانک‌ها در راستای توسعه سامانه، فرایند توثیق الکترونیکی را پیگیری کرده و توسعه داده‌اند. براساس مواد این قانون، سهام اوراق بهادار، سپرده‌های بانکی غیر جاری، مصنوعات و طلا، سیم کارت دائمی، گواهی سپرده کالایی و واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق‌ها به عنوان دارایی‌های قابل توثیق هوشمند، مشخص شده‌اند.
 
جلال با تشریح هدف نهایی سامانه هوشمند توثیق گفت: توسعه دامنه اتصال نهادهای امین دارایی به سامانه و توسعه سرویس‌های دسترسی به سامانه به ارائه دهندگان خدمات مبتنی بر وثیقه، از اهداف ایجاد این سامانه است.
 
در ادامه یاسر مرادی – عضو هیات مدیره بانک صادرات گفت: در همایش سال گذشته همین مباحث نیز مطرح شد، اما اصل ماجرا از این قرار است که میان مردم نسبت به دارایی‌هایی که در اختیار دارند و نمی‌توانند از آنها استفاده کنند و از طرف دیگر بانک‌هایی که می‌خواهند اعتباری را ارائه دهند، اما وثیقه لازم به آنها ارائه نمی‌شود، چالش‌هایی وجود دارد.

برای توثیق باید دارایی‌ها را از نهادهای امین دارایی دریافت کرد. با این حال هنوز کاملا مشخص نیست که با چه مکانیزم حقوقی باید این توثیق را به صورت الکترونیک دریافت کرد.  
 
وی ادامه داد: امروز بانک‌ها باید با کد ۱۶ رقمی توثیق الکترونیکی، وثیقه الکترونیکی را قبول کنند، اما متاسفانه این کار را نمی‌کنند. علاوه بر این مشکلاتی وجود دارد، برای مثال اگر قرار است سهام به عنوان وثیقه الکترونیکی دریافت شود، تکلیف انتقال سهام یا کاهش ارزش سهام پیش بینی نشده است. بنابرین در زمینه سامانه‌های توثیق الکترونیک ابهامات بسیاری وجود دارد که باید بررسی و برطرف شد تا بتوان چشم انداز عملیاتی شدن آن را متصور شد.
 
در ادامه این نشست، فرید موسوی- عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: نکته‌ای که اینجا مطرح است این است که در ابتدا بانک‌ها باید تسهیلات ارائه دهند و بعد به دنبال وثایق باشند. متاسفانه امروز شاهد این هستیم که بانک‌ها در ارائه تسهیلات سختگیری می‌کنند.  همچنین در رابطه با بحث سامانه وثایق، احساس می‌شود تا حدودی تعجیل صورت گرفته است که نیازمند بررسی و مطالعه بیشتر است؛ چراکه ابهامات بسیاری در زمینه تنظیم‌گری آن برطرف نشده و در صورت برطرف شدن این ابهامات می‌توان انتظار داشت که سامانه وثایق عملیاتی شود.
 
وی ادامه داد:‌ بیش از هر چیز، برای تحقق این موضوع، امروز ما نیازمند یک فرهنگ سازی مناسب با استفاده از تجارب قبلی هستیم و هنوز بستر مناسبی برای استفاده از سامانه هوشمند وثایق شکل نگرفته است.
 
این نماینده مجلس خاطر نشان کرد: امروز نمی‌توانیم به شبکه بانکی بگوییم که تسهیلات خرد را کنار بگذارد، براساس مطالعات صورت گرفته در دنیا، بانک‌ها مهم‌ترین و بزرگ‌ترین منبع ارائه تسهیلات خرد هستند.  

انتهای پیام

[ad_2]

Source link